Maatwerk trainingen voor ruiter en paard

Wanneer het eerste contact is gelegd, starten we altijd vrijblijvend met een kennismakingsgesprek. In dat gesprek bespreken we samen wat je vragen en doelstellingen zijn. Aan de hand van het kennismakingsgesprek kan ik inschatten welke dienst het meeste geschikt is voor jou en leg dit vast in een eerste voorstel. Als je daarna besluit met mij de uitdaging aan te gaan, maken we concrete afspraken om het programma te starten.

Intake

We starten het programma met een intakegesprek. Aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst bespreken we welke doelstelling je hebt en welke training voor jou het meest geschikt is. In deze intake stellen we haalbare doelen en maken we afspraken voor de komende weken in het programma.

Startpakket

✧ Intake
✧ 0-meting
✧ Analyse + startschema
✧ 1 les Personal Training


Als je kiest voor een startpakket, maak ik aan de hand van een 0-meting een startschema en volgt er een les personal training. Dit bied jou de kans om een eerste indruk op te doen van wat het programma inhoudt en of dit aansluit bij jouw verwachting. Hierna kun je eventueel kiezen voor een van de uitgebreide programma's.

6 weken programma

✧ Intake
✧ 0-meting
✧Analyse en schema voor 6 weken
✧ Tussentijdse evaluatie
✧ 6 lessenIn het 6 weken programma, maak ik aan de hand van de intake en de 0-meting een analyse en persoonlijk schema voor 6 weken, gericht op de doelstellingen die we samen hebben opgesteld. Dit schema is op maat gemaakt, passend bij jou wensen. Tussentijds evalueren we de voortgang en aan het einde bekijken we of de doelstellingen gehaald zijn. Indien gewenst stellen we nieuwe doelstellingen op in combinatie met een vervolg programma.

12 weken programma

✧ Intake
✧ 0-meting
✧ Analyse en schema voor 6 weken
✧ Tussentijdse 0-meting en evaluatie
✧ Vervolg schema voor 6 weken
✧ 12 lessen
✧ Met video ruiteranalyse

Het 12-weken programma is vergelijkbaar met het 6-weken programma. Halverwege herhalen we de 0-meting om te kijken of de doelstellingen behaald zijn. Aan de hand van deze meting en het verloop van de eerste 6 weken maken we een vervolg plan en schema. Dit pakket is zeer geschikt om aan lange termijn doelen te werken.

Losse sportlessen
Ook is er de mogelijkheid om losse sportlessen te volgen. Dit kan individueel of in groepsverband, bij mij thuis of op locatie. De lessen zijn altijd gericht op het verbeteren van de trainingsaspecten: balans, coördinatie, corestabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als er losse lessen afgenomen worden, bestaat er ook de mogelijkheid om een 0-meting af te nemen en persoonlijke schema’s te ontvangen.

Clinics

Nieuwsgierig wat ruiterfit voor jou kan doen of wil je met je stalgenoten eens een les ruiterfit ervaren? Boek dan nu een clinic ruiterfit op locatie. Je kunt zelf kiezen hoe uitgebreid je dit wil. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Instructie te paard

Wil je wat je getraind en geleerd hebt in de sportles, graag toepassen in de praktijk? Ook hier kan ik je bij helpen. In de maatwerk programma's kunnen waar nodig instructielessen opgenomen worden, maar er bestaat ook de mogelijkheid tot het afnemen van een losse les.