Weer genieten van jouw passie

Ruiters weer optimaal laten genieten van hun sport, hobby of passie. Dat is waarom ik gestart ben met 1Move!

Voor degene die mij niet kennen, leuk dat je dit leest! Ik ben Marleen Marsch, een energieke en gedreven vrouw met een grote passie voor paarden. Toen ik vroeger een klein meisje was, wilde ik maar 1 ding: Paardrijden! Op het moment dat ik 7 werd ben ik gaan rijden op een manege in de buurt en sindsdien nooit meer gestopt. Vanaf mijn 11e had ik samen met mijn zusje een eigen pony waar we alles mee deden, niets was te gek! Toen ik 18 werd moest ik een eventueel paard, zelf gaan betalen en ik heb toen de keus gemaakt om paarden van andere eigenaren te gaan rijden. Mijn voorkeur lag in de springsport en het opleiden van jonge paarden.

In de jaren erna heb ik van allerlei (jonge) paarden gereden en alle takken van de paardensport wel gehad. Mijn voorkeur ging hierbij het meest uit naar de spring- en eventing sport. Enkele jaren geleden besloot ik om zelf een 3-jarig springpaard te kopen en deze te gaan opleiden. Het doel was nooit om te verkopen, maar als er interesse was, stond ik hier wel voor open. Die interesse was er vaak wel en zo ben ik inmiddels wel wat paarden (en zelf pony’s) verder. Op dit moment heb ik nog een 4-jarige springmerrie, welke ik rustig aan het opleiden ben.

Ik heb nooit als doel gehad om in de paarden te gaan werken, toch heb ik dit jaren gedaan. Op mijn 18e wist ik nog niet wat ik echt wilde, maar ik wist wel dat het geen 9-17 baan moest worden. Ik hield van actie en wilde niet dat mijn dagen altijd hetzelfde zouden zijn. Daarnaast hou ik ervan om met mensen te werken en wat te kunnen betekenen voor anderen. Zo kwam het dat ik als agent solliciteerde bij de politie en werd aangenomen.

In 2006 kwam ik in Arnhem te werken, voor 50% bij de bereden politie en voor 50% als agent op straat. Dit was echt mijn droom baan! Privé ben ik ook altijd blijven rijden en in 2007 besloot ik om bij de KNHS mijn diploma als instructrice te gaan halen. Langzaam heb ik ervaring op kunnen doen in het lesgeven, zowel in het werk als privé. In 2012 heb ik de 2-jarige opleiding Instructeur Bereden politie in Deurne gevolgd (nu gelijkgesteld aan instructeur niveau 3 KNHS) en in 2014 ben ik fulltime overgestapt naar de bereden politie, als ruiter en als instructrice. Hier heb ik enkele jaren instructie gegeven aan ruiters, nieuwe ruiters opgeleid en jonge paarden aangekocht en opgeleid. In 2016 heb ik mijn aantekening Pedagogisch Didactisch Handelen gehaald.

In 2020 merkte ik dat ik toe was aan een andere uitdaging en heb ik de keus gemaakt om terug te gaan naar een “gewoon” bureau om weer op straat als agent aan het werk te gaan. Toch bleef het kriebelen, paarden zijn en blijven mijn grootste passie. Na enkele heftige gebeurtenissen in mijn privéleven kwam de vraag bij me op, wat wil ik nu echt, waar word ik gelukkig van?

De afgelopen jaren ben ik met mezelf aan de slag gegaan en ben ik me gaan verdiepen in verschillende onderwerpen die aansloten mijn persoonlijke ontwikkeling. Eind vorig jaar kwam ik in aanraking met de opleiding ruitervitaal coach en deze opleiding sloot helemaal aan op mijn interesses. Tijdens de opleiding kwam ik erachter dat ik het superleuk vond om bezig te zijn met de vitaliteit van een ruiter en er ook nog eens erg goed in was. Halverwege de opleiding besloot ik dan ook dat ik mijn hart wilde gaan volgen.

Ik word er erg gelukkig van als ik mijn opgedane kennis en ervaring in het politiewerk, het opleiden en trainen van (jonge) paarden en ruiters, kan bundelen en op een warme en persoonlijke manier kan gebruiken om ruiters op alle niveaus mentaal en fysiek verder te helpen. Dit is de aanloop geweest naar de start van mijn bedrijf 1Move.